تصاویر حیرت انگیزترین گنج کشف شده در افغانستان!

علائم گنج چیست معرفی مهمترین نشانه های گنج و دفینه در ایران و افغانستان

نمایش این اثر ارزشمند، بازدیدکنندگان را با بخشی از تاریخ کهن افغانستان آشنا کرد. گنجینه طلایی افغانستان در کشورهای ایتالیا، هلند، آمریکا، کانادا، آلمان، بریتانیا، نروژ، سوئد، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و چین به نمایش گذاشته شد. پس از حمله طالبان در سال 2021 و سقوط کابل، رئیس موزه محمد فهیم رحیمی قول داد که به عنوان مدیر باقی بماند و مجموعه موزه را حفظ کند. این تدابیر انجام شده‌اند تا از تخریب بیشتر اثرات تاریخی در موزه توسط طالبان جلوگیری شود. از سال 2007 به بعد، یونسکو و اینترپل به بازیابی بیش از 8,000 قطعه نمایشی باستانی کمک کرده‌اند، و جدیدترین آثار از آلمان و بریتانیا به موزه بازگشته‌اند. در دوران جنگ داخلی و تبعات آن در دهه 1990، موزه بارها تخریب و غارت شد و حدود 70 درصد از 100,000 قطعه نمایشی که در آن زمان در موزه وجود داشت، از بین رفت.

وقتی گنجینه در سال 2003 باز شد، کلکسیون درون آن توسط موسسۀ نشنال جئوگرافی فهرست شد. دولت افغانستان در آن زمان در توافقی با فرانسه، این کلکسیون را ارزش‌گذاری کرد و آن را به صورت بین‌المللی در نمایشگاه‌های مختلف به نمایش گذاشت. تاج او منحصر به فرد بود و در واقع تصویری از درختان طلایی با پرندگان کوچک در شاخه های آنها را نشان می داد. وی در ادامه می‌گوید نجیب‌الله این گنج را داخل گاوصندوقی در بانک مرکزی افغانستان قرار داد که با ۷ کلید توسط ۷ نفر معتمد که همگی از کشور خارج شدند، محافظت کرد.

او چندین عدد زمرد و یاقوت را بیرون کشید که هرکدام در یک کاغذ سفید ساده پیچیده شده بودند. او گفت که بزرگ‌ترین مجموعه زمردهایم شاید ۲۵۰هزار دلار ارزش داشته باشد. او تخمین زد که یک مجموعه بسیار کوچک‌تر از یاقوت‌های درخشان ۲۰هزار دلار ارزش دارد.قاضی بیشتر سنگ‌های قیمتی خود را به‌خریدارانی از امارات متحده عربی، هند، ایران و تایلند می‌فروشد. او گفت که دلتنگ روزهای قبل از تسلط طالبان است، زمانی که شرایط اِشغال، خریداران مشتاقی را از ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و استرالیا به همراه می‌آورد. موزه ملی افغانستان مجموعه‌های متنوعی از عاج های باستانی، مواد باستان‌شناسی، سکه‌شناسی و مجموعه‌های هنر اسلامی را به نمایش می‌گذارد.

گنجینه‌ای تاریخی موسوم به «طلای باختری» که در دهۀ هفتاد میلادی در سایت باستانی «طلاتپه» در شمال استان جوزجان افغانستان کشف شد، بزرگترین گنجینۀ کشف شده در افغانستان و یکی از بزرگترین گنجینه‌های طلا در سراسر دنیاست. بانک جهانی گفت، علاوه بر آن، ممنوعیت تولید تریاک توسط طالبان ۱.۳میلیارد دلار یا ۸درصد از تولید ناخالص داخلی افغانستان به کشاورزان زیان رسانده است. «دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل» گزارش داد که این ممنوعیت منجر به از دست دادن ۴۵۰هزار شغل و کاهش ۹۵درصدی زمین‌های زیر کشت خشخاش شده است. استخراج معدن (به جای خشخاش) می‌تواند به‌عنوان یک جریان درآمد ثابت کمک کند. ترکیه و قطر به همراه چین و ایران در معادن آهن، مس، طلا و سیمان سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

برخی دیگر از محققان نیز گمان می‌کنند که این گنج توسط سکاها که اصالتاً از ایران آمده‌اند، دفن شده است. این نظریه‌های متضاد، تنوع تأثیراتی را که این مجموعه عظیم از اشیاء را شکل داده است، نشان می‌دهند. از دیگر آثار می توان به سکه رومی با تصویر امپراتور تیبریوس، آینه نقره ای با حکاکی چینی، حلقه هایی با کتیبه های یونانی و سکه ای با تصاویر بودایی اشاره کرد. به گفته رئیس موزه ملی افغانستان، این گنجینه‌های کم نظیر در ۷ سال سفر به دور جهان، افزون بر جلب نظر صدها هزار نفر، بیش از ۳ میلیون دلار نیز برای کشور درآمد داشته است. گنجینه باختر از بزرگ‌ترین گنجینه‌های باستانی طلا در جهان به حساب می‌آید. این اثر، ۴۲ سال پیش در منطقه طلا تپه در شبرغان، از یک گورستان شاهی کشف شد که در آن هفت جسد، با هزاران قطعه طلا تزیین شده بود.

چینی‌ها راه را در زمینه سرمایه‌گذاری روی طرح «کمربند و جاده» خود همواره کرده‌اند؛ تلاشی قاطعانه برای گسترش نفوذ چین در سراسر جهان. سرمایه‌گذاران روسی و ایرانی نیز مجوزهای استخراج معدن را امضا کرده‌ و خلأ ناشی از خروج آشفته آمریکا در سال۲۰۲۱ را پر می‌کنند. دولت ایالات متحده تخمین می‌زند که حداقل یک‌تریلیون دلار ذخایر معدنی در زیر مناظر ناهموار افغانستان قرار دارد. این کشور سرشار از مس، طلا، روی، کرومیت، کبالت، لیتیوم و مواد معدنی صنعتی و همچنین سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی مانند زمرد، یاقوت، یاقوت کبود و لاجورد است. به گفته «دفتر بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان»، یک آژانس آمریکایی که امسال تعطیل می‌شود، افغانستان همچنین دارای گنجینه‌ای از عناصر خاکی کمیاب است. چنین عناصری در مجموعه‌ای از فناوری‌های مدرن مانند تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها و وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می‌شوند.


لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک